January 26, 2021

Avem nevoie de rezolutii pentru noul an?

New year, new me! – not. Nu avem nevoie de un nou restart ca sa lucram la o versiune mai buna a noastra. Este un pretext, e un moment in care iti dai seama ca a mai trecut un an din viata ta. Nu ne amintim zilnic de obiectivele noastre, dar de anul nou ne loveste responsabilitatea fata de sine. Mi se pare in regula sa te folosesti de noul an ca un milestone, cat timp iti asumi obiective anuale. Ce vreau sa spun e ca aceste imbunatatiri pe care le facem la inceput de an sa fie asumate, nu puse doar de dragul de a ne face si noi rezolutii pentru noul an.

Reflectare asupra trecutului

Un an e o perioada suficient de lunga incat sa te analizezi in retrospectiva. Ceea ce facem zi de zi se intampla uneori cu o dinamica atat de ridicata incat nu apucam sa ne bucuram de rezultate sau sa vedem din ce motive nu am reusit ceea ce ne-am propus. Sfarsitul anului e o perioada propice de analiza si pentru ca avem cateva zile libere. Ne bucuram de putin mai mult somn, de timpul petrecut cu cei dragi si de mancarea de sarbatori. Ne facem concentram pe hobby-urile pentru care voiam sa acordam mai mult timp. In aceste zile avem timp sa stam si sa reflectam la ceea ce am facut in anul ce e pe final. Fie ca doar ti le repeti in minte, le notezi undeva sau scrii in jurnal, e alegerea ta de cat de eficient e pentru tine.

M-am gandit la parcursul profesional de anul acesta si am indeplinit un obiectiv din facultate. Am inceput un program de trainee in departamentele de comercial ale unei companii de top din Romania, Ursus Breweries. Am terminat primul an de master cu o medie conform asteptarilor mele. Pe langa aspectulsunt fericita cu decizia privind alegerea acestui program. Mi-am deschis un nou blog, pe un nou domeniu. Am inceput podcastul Versiuni care poate fi ascultat pe YouTube, Spotify, Apple Podcast si alte platforme dedicate. Aveam in minte un proiect de mult timp si anul acesta s-a concretizat sub forma de podcast. Continui sa fiu fericita pe plan personal si am vazut 4 noi tari: Croatia, Cehia, Tarile de Jos si Spania. Sunt multumita de ceea ce am realizat.

Podcast Versiuni

Setare de noi obiective

Acum ca avem o privire asupra lucrurilor pe care le-am facut, putem sa ne gandim la viitor. Stim ce am facut bine asa ca ne putem propune sa continuam. Insa nu doar asa vag, ci sa setam un obiectiv mai realist. Chiar daca in 2019 am inceput podcastul si am postat 8 episoade, pentru 2020 nu e suficient “sa continui sa postez”. Provocarea pe care mi-o setez e ca dupa ce inregistrez cateva episoade, sa reincep si sa postez saptamanal, in fiecare marti. Pe toate planurile incearca sa iti pui obiective specifice, pe care sa poti sa le masori. Iar acestea nu trebuie sa fie pana se termina 2020. Nu trebuie sa fie sub forma doar de rezolutii pentru noul an. Ele pot fi pe urmatoarele cateva luni sau pe cativa ani. Important e sa fie asumate, realiste si sa incepi sa lucrezi la ele. Poate ca nu le vei realiza in proportie de 100%, dar macar ai inceput si ai o baza de la care sa pornesti mai departe cand te vei gandi din nou la acel aspect.

Cheers pentru un nou an si obiective incepute si sa speram, indeplinite!