August 2, 2021
Ceai Matcha

Ce beneficii imi da ceaiul matcha

Acum cateva luni am inceput sa caut alternative pentru cafea. Nu am fost consumatoare activa pana acum, insa mai mult ma agita decat sa imi dea energie. Ca alternative am gasit ceaiul negru, ceaiul verde si alte plante mai exotice printre care si matcha. Acest ceai matcha este de fapt ceai verde la o intensitate de 10 ori mai mare.

Avantajul principal al ceaiului matcha e ca energia pe care ti-o confera se elibereaza treptat pe parcursul a mai multe ore. Contine si cofeina, dar o treime din cantitatea pe care o are o cafea. In plus, mai are si L-Teanina care contribuie la o stare de calm, reducand stresul si anxietatea. Factori de care aveam intr-adevar nevoie si repara agitatia pe care mi-o dadea cafeaua. Pot sa ma concentrez mai mult si sa nu imi pierd boost-ul de energie la putin timp dupa ce am terminat cana.

Pe langa energie si calm, frunzele de matcha contin o cantitate de 130 de ori mai mare de antioxidanti decat ceaiul verde. Este alimentul cu cea mai mare concentratie de antioxidanti, de departe fata de fructele goji, ciocolata neagra, spanac sau despre ce alimente mai stiai. Nu cred in detox si nu pentru asta folosesc matcha, ci pentru ca antioxidantii contribuie la prevenirea cancerului si la intarirea sistemului imunitar. Daca vrei sa slabesti, e util si pentru arderea caloriilor si reduce nivelul de colesterol rau din sange. Ce sa mai, beneficii peste beneficii.

Matcha ceai

Tot cautand informatii despre matcha, am aflat ca are mai multe origini, iar ca cel original vine din Japonia. E de calitatea cea mai inalta si provine din 2 regiuni principale de cultura: Nishio si Uji. Mai sunt ceaiuri care provin din China sau Taiwan, insa calitatea acestora e mai redusa si am citit pe unele site-uri ca zonele unde sunt crescute plantele sunt destul de poluate. Asa am gasit site-ul celor de la Matchacha care aduc ceaiul din regiunea Uji, deci o sursa sigura de provenienta. Incercand diferite tipuri, gustul matchacha e mai bun, iar verdele e mai intens. Ceaiul de la Matchacha e facut din prima recolta si din frunze tinere de ceai verde care dau un plus in calitate.

Consum zilnic matcha latte, care este doar ceai matcha cu lapte pentru un gust mai placut si nici macar nu pun zahar sau alti indulcitori. Pentru cafea as fi pus 2 plicuri de zahar. Si tocmai pentru ca beau zilnic, am ales o sursa cu o calitate ridicata de la Matchacha.