January 26, 2021
Cosmina Stoican Facultatea de Medicina

09. Cosmina Stoican – Medicină

Cosmina Stoican este studenta ambitioasa in anul 5 la facultatea de medicina. Acum are speranta ca alaturi de alti colegi actuali si viitori doctori se mai poate schimba in bine sistemul din Romania. Nu intentioneaza deocamdata sa plece, insa merge in stagii in strainatate pentru a putea importa plus valoare. Mizeaza pe initiativa si proactivitate pentru a putea invata cat mai mult practic, in lucrul cu pacientii.

V: Ce sfaturi le-ai da celor care se gandesc sa dea si ei la medicina sau poate sunt in primul an si sunt un pic dezamagiti, cum ai fost si tu?

C: In primul rand, sa-si gaseasca niste oameni in jur cu care sa treaca prin toate etapele acestea. Am avut oameni pe langa mine care m-au facut sa simt de foarte multe ori ca e ca un joc toata facultatea asta. Veneam, faceam niste caterinca, era totul super distractiv. Ne-am intors acasa, trebuia sa invatam 400 de pagini, dar era ok. Am avut motorasul asta. Exista mereu comfortul ca nu sunt singura in treaba asta. Bun, o sa iasa prost, dar macar am cu cine sa rad. Partea a doua, sa isi gaseasca ceva care sa ii entuziasmeze. Este foarte important sa te agati de ceva pentru ca daca nu-ti gasesti lucrul care sa te motiveze, e foarte greu sa treci printr-o facultate ca cea de medicina. Este mult, este greu, sistemul nu este neaparat cel mai bun si daca nu te loveste in primul an s-ar putea sa te loveasca, cum mi s-a intamplat si mie, in anul 5.

Asculta intreaga experienta pe YouTube, Spotify sau gaseste link catre platforma preferata de podcast pe Anchor FM.

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut săptămânal cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.