January 26, 2021
Stefan Toma Facultatea de stomatologie, fotografie si business

08. Ștefan Toma – Stomatologie & Fotografie

Ștefan Toma face oamenii sa zambeasca la propriu si la figurat in doua moduri: prin fotografie si prin stomatologie. Imbina latura sa creativa cu o cariera medicala si le-a gasit si o functiune comuna. Pe langa acestea, Stefan este si consilier financiar si reuseste sa ajute oamenii prin educatie financiara in sfera asigurarilor. Asculta podcastul in care povesteste cum il ajuta faptul ca si-a intins aria de interese catre trei mari pasiuni si nu numai.

V: Ai zis la un moment dat ca te-ai hotarat sa incerci medicina. Cum ai ales stomatologia?

Ș: In 2013 cand mi-am dat eu admiterea, a fost singurul an in care s-a putut da admitere si la stoma si la medicina generala, separat. De obicei esti nevoit sa alegi sa dai doar la una dintre ele. Ideea este ca initial am dat la generala si eram hotarat pe partea de medicina generala intrucat am foarte multi medici in familie si am spus ca ok, hai sa spunem ca o sa am o rampa de lansare cat de cat mai avantajoasa decat in stomatologie unde nu aveam pe absolut nimeni. Insa, tocmai in ideea de a nu pierde oportunitatea, am zis ok, daca tot m-am pregatit pentru generala unde teoretic materia era mai multa si mai complicata si asa mai departe, ce-am de pierdut daca dau si la stoma? Din fericire am intrat la ambele, iar dupa ce m-am mai gandit putin si dupa ce instructoarea mea de dans, care a facut tehnica dentara, a auzit ca am dat la stomatologie si ca ma gandesc totusi sa raman la generala, m-a sunat si pe mine, mi-a sunat si parintii. Zicea cum sa fac asa ceva, ca sunt 11 ani de scoala, ca o sa te plictisesti, ca tu esti facut sa faci altceva. Asa, la stoma, dupa 6 ani poti sa incepi sa practici, poti sa te profilezi pe ce vrei tu. Moment care a fost destul de decisiv pentru mine, pentru ca intr-adevar nu mi-ar placea sa fac 11 ani de scoala. Nu ca nu imi place scoala, dar cumva imi place sa am optiunea de a alege si practic, din pacate, in sistemul nostru de invatamant, nu ti se da optiunea asta ca elev, ca student.

Asculta intreaga poveste pe YouTube sau pe Spotify.

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut săptămânal cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.