January 26, 2021

12. Versiuni – Dan Dobre – Vrea sa fie primar la 23 de ani

Dan Dobre are initiativa de a candida pentru primaria Alexandriei, insa nu din considerente politice ci pentru ca vrea sa ii inspire si pe ceilalti sa faca o schimbare in mai bine. Si-a invins fricile care il retineau printr-un experiment in care a plecat fara nimic in Budapesta. Pune accentul pe dezvoltarea abilitatilor pe care fiecare le are si nu pe tratarea oamenilor ca pe o colectivitate in mediul educational. Asculta cum merg pregatirile de campanie si motivatia din spate in podcastul Versiuni:

V: Ai mai avea alte sfaturi pentru generatiile care acum incep sa aiba drept de vot?

D: Da, 1 – votul e foarte important. A spus Aldous Huxley o chestie foarte misto o data: “The price for freedom is eternal vigilence”. Daca tu crezi ca o data la patru ani ca iti dai un vot inseamna ca faci ceva bine si in restul nu trebuie sa te mai implici, scuze, dar esti bleg. Nu, zi de zi tu trebuie sa ai grija ca ceea ce fac aia acolo e bine pentru ca daca tu nu realizezi ca votul tau de 30 de ani incoace nu conteaza, esti foarte naiv. Adica uita-te unde am ajuns, uita-te unde suntem si ai votat. Nu, hai sa ne implicam la nivel local. Te duci la mamaita din deal pentru ca tu ai facut o facultate si ai posibilitatea de semnatura pe ceva sau ai auzit de ceva, te duci la ea si ii zici: “Mamaita, fii atenta, tu ai bucata asta de pamant. Nu vrei tu sa te ajut sa faci o accesare de fonduri europene si sa mai vorbesc si cu ceilalti cinci vecini ai tai si sa faceti si voi un pogon de pamant acolo mai mare?”

Asculta-i povestea pe YouTube sau pe Spotify.

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut săptămânal cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.