January 26, 2021

14. Versiuni – Florin Frățilă – Actorie

Florin Frățilă joaca, regizeaza si este Head Master la FF Theatre & Academy, o scoala de teatru atat pentru amatori, cat si pentru cei care vor sa se pregateasca pentru a da la Facultatea de Actorie. Florin crede in teatrul independent si construieste la visul acesta de peste 6 ani. Asculta in podcast cum a ajuns sa fie actor si despre prezentul teatrului in viziunea lui.

V: Tu incurajezi inca visul asta de a deveni actor, ca inca mai e realizabil in tara noastra? Pentru ca multi zic ca e aglomeratie multa la intrat la facultate, actorii sunt prost platiti, sunt actori consacrati pe care nu ii dai la o parte. Exista totusi sansa, nu?

F: Nu ca exista sansa, exista o mare sansa. Da, termina o gramada de actori in fiecare an, dar 90% sfarsesc facand cu totul altceva. Actorii care vorbesc bine o limba straina sunt aproape de zero, actorii care muncesc sunt aproape de zero, actorii care ajung pregatiti in locurile in care trebuie sa ajunga sunt aproape de zero. Da, teatrele sunt inchise, dar au fost zece ani de zile. Pune mana, gaseste un bar, pregateste un spectacol cu colegul tau cel mai drag, du-te si joaca! Is that fucking simple. Nu este nimic mai complicat de atat. Si publicul te va judeca. Iti va spune du-te acasa sau fa in continuare chestia asta. Sau vor veni si maine si poimaine si raspoimaine. Astea sunt scuze. Avocati sunt destui, doctori sunt destui.

Asculta mai jos pe YouTube sau pe Spotify.

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut săptămânal cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.