January 26, 2021
Iulia Coman Resurse Umane ASE

04. Versiuni – Iulia Coman – Resurse Umane

Julie, Iulia Coman, este HR Business Partner cu pasiune pentru oameni.Pana sa ajunga aici a fost o eleva si o studenta constiincioasa, dar nu fara sa continue sa faca alte activitati pentru dezvoltarea personala. Pentru parcursul ei si pentru cateva sfaturi pentru CV si interviuri, ascultati episodul 4 din Versiuni.

V: In tot acest timp ai facut REI, Relatii Economice Internationale la ASE. crezi ca te-ar fi ajutat mai mult sa studiezi in domeniul resurselor umane?

I: Sincer, analizand putin situatia m-am gandesc ca nu. Si asta pentru ca HR-ul nu inseamna numai oameni, HR-ul este despre business, este despre a corela resursele umane cu obiectivele unei organizatii. Si atunci, tu ca om de resurse umane, trebuie sa analizezi contextul economic, piata, tot felul de factori externi si m-a ajutat foarte mult ca am studiat la aceasta facultate pe partea de economie pentru ca am o viziune mai de ansamblu asupra organizatiei si asupra a ceea ce trebuie sa fac.

V: Totusi, alergatul dupa note are sensul lui. Uneori avem nevoie de o medie sa intram la liceu, la facultate, sa obtinem o bursa. Ce sfat ai da elevilor sa balanseze notele mari de care au nevoie cu invatatul pentru binele lor?

I: Cel mai important sfat pe care as putea sa il dau este sa nu o faca pentru altcineva. Sa nu invete pentru ca vrea mama, sa nu invete din orgoliu ca da mai bine daca esti cel mai destept din clasa, ci sa o faca strict pentru propria dezvoltare, pana la urma. Si un lucru important de avut in vedere este faptul ca nu toti avem aceeasi capacitate si aceeasi energie si e important sa nu fortezi mai mult decat poti. Daca goana asta dupa note de fapt te lasa pe tine extenuat la finalul zilei si iti dai seama ca nu mai experimentezi si altceva, stai toata ziua si inveti, atunci nu iti va face bine bine. Te vei trezi in timpul liceului, de exemplu, ca ai 10 pe linie, dar nu ai prieteni sau nu mai esti sanatos pentru ca te-ai extenuat.

Asculta toata discutia pe YouTube

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut săptămânal cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.