August 2, 2021
Loredana Anghel Facultatea de drept

02. Versiuni – Loredana Anghel – Drept & Cultura

Lori, Loredana Anghel, e absolventa a facultatii de Drept din Bucuresti, iar acum urmeaza un master in Dreptul Uniunii Europene (asa cum isi dorea la momentul in care am inregistrat acest episod). Este pasionata de tot ceea ce inseamna cultura: de la carti, cu Cioran fiind autorul ei preferat, pana la teatru si scris. Creativitatea se vede in poeziile si textele pe care le publica pe blogul ei. Reuseste sa isi mentina spiritul artistic in timp ce invata teancuri de carti cu texte impersonale. Mai jos un fragment din conversatia cu ea:

V: In ce masura crezi ca te-a ajutat profilul pe care l-ai urmat (filologie-engleza) sa ajungi la facultatea de Drept?

L: Enorm m-a ajutat, dar pot sa spun asta doar acum privind putin in spate. Cum am spus, Dreptul in sine e cel mai social domeniu pe care eu, cel putin, il cunosc, asa ca orice e legat de literatura, istorie, filosofie, psihologie, limbi straine, e cumva un plus. Iar, nu mai spun, ca in anul 1, e un domeniu atat de nou, incat tin minte chiar ni s-a spus ca o sa fie anul in care, practic, o sa invatam un alfabet nou. Asa ca, bazele, de fapt, erau lucrurile cu care porneai din liceu si abia de acolo construiai. In sine, cred ca un jurist bun trebuie sa aiba o cultura generala bine conturata, o empatie foarte pronuntata si asa, o intelegere generala a contextului socio-politic.

Asculta toata discutia pe YouTube, Spotify & Anchor FM.

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut săptămânal cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.