January 26, 2021

13. Versiuni – Luca Știrbăț – Antreprenoriat & IT

Luca Știrbăț face antreprenoriat de 5 ani și are doar 20 de ani. Creative Motion este locul in care contureaza idei si proiecte de hardware si software. In clasa a 2-a a construit primul calculator si a avut mereu un spirit antreprenorial. Vorbim despre cum e facultatea de la Entrepreneurship Academy si care e cel mai important skill in prezent: connecting the dots.

V: Daca nu ai fi facut facultatea la Entrepreneurship Academy, ce altceva ai fi ales?

L: Sa nu o fac. Am fost si invitat la Politehnica la Automatica si Calculatoare tocmai datorita competitiei la care am participat si am refuzat invitatia. Pur si simplu pentru ca scopul meu de la inceput era sa construiesc un business. Toate informatiile de care aveam nevoie din punct de vedere tehnic oricum le-am luat de pe internet. Eu am fost in liceu la Tudor Vianu, faimosul liceu de informatica, la care, spoiler alert, nu faceti un pic de informatica. Daca vreti faceti informatica si automat pentru mine asta am vrut, am facut separat chestia asta, am fost mult mai deschis pe zona si am vazut ca e mult, mult mai usor sa iti iei informatiile singur. De la cursuri la care te duci, de pe internet, de la profesionisti, meditatii si orice altceva. Nu vad relevanta. Cu ce ma ajuta bucata aia de hartie, diploma. Chiar inainte am zis, mama, imi da diploma de la facultate internationala, nu stiu ce, vai ce tare, dar la finalul zilei nu te intreaba daca ai diploma. Te intreaba daca stii sa folosesti limbajul ala de programare sau daca ai avut experienta si asa mai departe. Daca nu ar fi fost ocazia cu facultatea asta, sa am acces la oamenii de care am nevoie in faza asta de antreprenoriat, probabil n-as fi facut nici una.

Asculta pe YouTube sau Spotify.

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut săptămânal cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.