August 2, 2021

15. Versiuni – Marideea Ion – Banking

Marideea Ion este omul de la banca ce lucreaza cu pasiune pentru afacerile romanilor. Banking-ul este mai mult decat ce se vede la un ghiseu. Marideea a urmat Relatii Economice Internationale la ASE, iar acum termina un master in Economie Internationala si Afaceri Europene. Cum a inceput ea sa lucreze in banca si de ce i-a placut atat de mult incat sa stea de peste 3 ani in domeniu in podcastul de mai jos:

V: Mai ai alte sfaturi, mai intai pentru tinerii care nu stiu ce sa faca cu viata lor?

M: Sa incerce pana descopera ce le place. Sincer, de aici a inceput cumva si dorinta mea de a face ceva practic pentru ca nu vedeam nici o directie. Eram la facultate si m-am gandit: ok, fac facultatea, dar ce fac dupa? Adica cine ma angajeaza? Neavand nici experienta, mi se parea super greu ca dupa ce termin facultate, daca nu lucrez, sa ma ia cineva, sa ma invete. Sa caute. Am vazut ca multe firme se bazeaza acum pe internshipuri pentru studenti. Le recomand cu cea mai mare incredere sa incerce. Este o experienta pe care poate nu o mai poti avea daca ratezi oportunitatea. Cum a fost si cazul meu adica. La mine, cel putin, internshipul respectiv nu s-a mai reprodus la aceeasi amploare pe care a avut-o cand am fost eu. S-au mai facut, dar nu pe perioade atat de indelungate si in nici un caz sa ne mai arate cum functioneaza o banca.

Asculta mai jos pe YouTube sau pe Spotify.

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut săptămânal cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.