August 2, 2021

17. Versiuni – Ovidiu Călin – Videografie & IT

Ovidiu Călin invata acum IT pentru a se pregati pentru o cariera in domeniu. Insa inainte de asta, el a studiat Videografie si Fotografie la facultatea de Arte (UNARTE din Bucuresti), iar inainte, a facut un liceu de automatica. Ce l-a facut sa jongleze intre creativitate si domenii tehnice? Asculta in podcast Versiuni.

In domeniul artei sau cel putin la UNARTE studiam mai mult istoria artei, arta contemporana, nu ne bazam doar pe foto-video. Aveam cursuri in care vorbeam despre istoria artei, despre ce s-a facut, ce se face in ziua de azi. Era destul de fain pentru ca aveam libertatea sa intervenim si nu aveam neaparat o programa exacta. Daca era un eveniment mai important sau mai controversat, in perioada respectiva, aveam cursul despre vernisajul sau despre expozitia respectiva.

Cred ca singura chestie gresita pe care am avut-o tot timpul liceului in cap a fost perceptia mea asupra oamenilor care lucreaza in IT. Insa acum am vazut ca pot fi oameni in IT care pot veni din multe alte domenii. Si din fotografie, poate management, poate marketing, whatever.

Din discutia cu Ovi putem trage concluzia ca nu e benefic pentru noi sa avem prejudecati in ceea ce priveste o anumita cariera sau oamenii care lucreaza in ea. Cu o minte deschisa putem incerca si sa ne demonstram cum e de fapt, pentru a nu ne inlatura sansele la o cariera care poate ni s-ar potrivi sau invers, care nu s-a potrivi noua.

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut la doua saptamani cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.