January 26, 2021
Robert Gargalac IT Machine Learning Politehnica

07. Versiuni – Robert Gargalâc – IT, Machine Learning

Robert Gargalâc alege trendurile viitorului si isi dezvolta o cariera in IT, pe partea de Machine Learning/ Data Science. Si-a adaptat skill-urile in functie de ce descoperea ca poate sa faca si conform realitatilor din piata muncii. A urmat facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Politehnicii tocmai pentru a ii oferi mai multe perspective. In prezent este si trainer de Machine Learning la Telecom Academy. Poti vedea detalii despre curs si cand se vor tine noi clase aici.

V: Iar in afara de partea asta cu Machine Learning, care sunt alte oportunitati in industria IT?

R: In primul rand, cum am zis si mai devreme, IT-ul e un domeniu foarte larg si din punctul meu de vedere sunt foarte multe oportunitati pentru toate tipurile de oameni. De exemplu, si daca esti o persoana mai creativa, sa zicem, exista pozitii de UX/UI design, care nu se ocupa atat de mult de partea asta de scris cod, ci mai mult sa gandeasca cum arata o aplicatie si cum interactioneaza un user cu aplicatia, fie ca e pe mobil sau pe web. Exista desigur joburile clasice de programare. Pe langa asta exista si joburi de suport sau joburi de testare, fie ca vorbim de game testing sau testare pentru aplicatii corporate. Deci, in principiu, eu personal cred ca se poate gasi ceva pentru oricine in domeniul asta atata timp cat te atrage partea asta de a dezvolta chestii folosind cunostinte tehnice si inginerie.

Asculta parcursul din industria IT pe YouTube si Spotify.

Versiuni este podcastul în care vorbim despre ce ne-am făcut acum că suntem mari. Discut săptămânal cu un invitat despre cum a ajuns la versiunea lui de acum, ce studii și activități a făcut ca să îl ajute sau ce ar fi vrut să facă mai bine. Sunt povești despre parcursul profesional care să servească drept inspirație pentru cei derutați în ceea ce privește cariera, dar și pentru cei care vor să audă versiunile trăite de alții.