January 26, 2021
Ruxandra Nicolae Facultatea de Medicina Veterinara

01. Versiuni – Ruxandra Nicolae – Medicina Veterinara

Alături de Ruxi, prietena mea cea mai bună încă de la grădiniță, vorbim despre parcursul ei de la profilul de filologie-engleză în liceu și apoi la facultatea de Medicină Veterinară din București. Dragostea pentru animale exista de cand era mica si si-a urmat visul cu perseverenta. Acum este in anul 5 la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti si in acelasi timp lucreaza si intr-un cabinet veterinar.

V: Cum ai descrie experienta de pana acum? Fata de asteptari, mai ales?

R: S-a dovedit a fi mult mai obositor decat ma asteptam si s-a dovedit a ocupa si a manca mult mai mult timp decat ma asteptam pentru ca eu in primul an cand am venit la aceasta facultate am crezut ca o sa realizez cu succes mai multe activitati extracurriculare, ca o sa ma pot ocupa de hobby-urile mele separate de domeniul asta, doar ca inainte sa imi dau seama, viata mea a devenit aproape in totalitate una cu bancile facultatii si cu ramura medicinii veterinare. Cursurile si laboratoarele ocupa si 12h dintr-o zi, de multe ori. Asta pe langa practica pe care trebuie sa o faci si turele si garzile din clinica ce vin in anul 4. In principiu, toata facultatea si cu tot studiul anexat facultatii ocupa 95% din timp.

V: Care ti se pare diferenta dintre practica pe care te pun sa o faci la facultate si practica pe care ai facut-o pe cont propriu?

R: Pai, principala diferenta este ca eu, in cabinetul in care lucrez, nu ma aflu cu alte 20 de persoane in jurul meu. Face o diferenta incredibila. Sunt doar eu cu medicul acolo, pot sa pun un milion de intrebari si pot sa formulez o gramada de situatii ipotetice la care sa mi se raspunda pentru ca sunt doar eu acolo.

Descopera cum a persistat in decizia carierei pe care si-a ales-o si cum e viata unui student la facultatea de medicina veterinara. Astfel vei putea vedea daca pregatirea de a deveni doctor veterinar este conform asteptarilor tale.

Asculta discutia integrala pe Youtube, Spotify, Google Podcasts sau Anchor FM.