January 26, 2021

Vorbim de bine – Vorbim sa construim un spital

Un grup de podcasteri din reteaua Thinkdigital pornesc intr-o campanie pentru construirea spitalului modular din curtea Spitalului Elias, grup din care fac parte si eu cu Versiuni. Initiativa a pornit datorita lui Sergiu Floroaia (chapeau, monsieur). Donatiile sunt intermediate prin fundatia Daruieste viata care sustine aceasta mobilizare.

Evolutia acestei pandemii o dictam noi. Daca stam in casa, o potolim. Iar pentru cei care nu pot sta acasa (pentru ca nu au cum sa munceasca de acasa, nu pentru ca ies ei la plimbare cu bemveu’), facem ce putem din spatele laptopurilor. Ceea ce toti putem face, pe langa statul acasa, este sa donam. Iar creatorii de continut au o responsabilitate sociala de a incuraja aceste comportamente. Asta ca sa nu ii lasam pe altii sa continue cu aberatiile precum ca din cauza 5G-ul avem acest virus.

In ceea ce priveste donatul, fiecare e liber sa doneze acolo unde vrea, unde simte ca are o contributie reala catre societate. Sunt multe initiative si sunt surprins placuta de mobilizarile de forte din ultimul timp. Acum, putem fi carcotasi si sa spunem ca dam atatia bani lunar catre sistemul de sanatate si nici macar in situatii de criza nu beneficiem inapoi de acei bani. Insa acesta e un subiect de rezolvat prin mersul la vot si implicare activa in societate. Acum putem sa ne gandim doar la ce putem face si sa rezolvam ceva practic, nu doar in ideologie. Realitatea este ca acum avem nevoie sa facilitam recuperarea celor bolnavi si pentru asta e nevoie de aparatura, consumabile si spatiu. Ceea ce ne aduce inapoi la Vorbim de bine.

Cum functioneaza Vorbim de bine?

Pe scurt, brandurile care doneaza catre construirea spitalului modular din curtea Spitalului Elias vor fi mentionate intr-un podcast ales de catre ei. Prin urmare, daca esti brand, alegi sa donezi o anumita suma care se translateaza in actiuni Daruieste Viata. Ulterior, completezi un formular unde incarci Certificatul de Donator si alegi podcastul sau podcasturile in care vrei sa apari mentionat. Toate detaliile sunt aici.

Iar daca esti persoana fizica si vrei totusi sa donezi, poti face acest lucru tot pe aceeasi pagina si vrei primi un Certificat de Donator. Am donat si eu.

Las si eu aici lista podcasturilor participante si le multumesc astfel tuturor care se implica sa faca bine:

Katai Podcast
IGDLCC
ZeroPlus – Andrei Rosca
Neascultatorii
Upgrade100
Ceva marunt
The Real You Podcast
Burzcast
Versiuni
Subcast
Bere și Lucruri
Antoccino Podcast
Tackle Show
HURDUcast
Pareri podcast
Gossip Podcast
Talent for business
România Out of Office
Borșul Lu’ Marian
Si tu esti artist?
Finanțe FM cu Daniel Tănase
CineȘtieCe cu Teo și Victor Băra
Podcastul de Vineri
Local Business Podcast
Zest Podcast
Diasporacast
Podcastul lui Felipe
PTAPodcast – Poate te ajuta Podcast
Un român în Londra
ParentPrenor
Eropedia
Toate show-urile din reteaua CityPodcast
Cristi Miticaru’s Podcast
Viata de freelancer Podcast
Pătratul Roșu